Spicy Turmeric Popcorn – Food Pharmacy

Recipes, Therese Elgquist

Post image

Spicy Turmeric Popcorn

Spice up your popcorn! Simple, tasty and a feast for the eyes! Flavored popcorn are the best: truffle salt, cinnamon, turmeric, chili pepper, fennel – the list goes on and on. Today, we’re making spicy turmeric popcorn. A true favorite!


Turmeric Popcorn

3 Tbsp coconut oil
1/2 cup organic popcorn kernels (enough to cover the bottom of the saucepan)
1/2 tsp turmeric
salt

Add coconut oil, popcorn kernels and turmeric to a saucepan. Cover the pot (don’t forget!) and wait for the kernels to pop. For drier and crispier popcorn, keep the cover slightly ajar. It allows the steam to escape, which results in crispier popcorn. Shake the saucepan to make sure all kernels are covered in coconut oil and turmeric, and remove from the heat when you can count two seconds between pops. Remove lid and empty into a large serving bowl.

Add salt! Be sure to toss well to season the popcorn evenly. DIG IN! To the left in the picture above, you see some buckwheat and coconut balls with chocolate coating. The perfect sweet treat for a Friday night!

Tips for making perfect popcorn
– Add popcorn kernels in an even layer, enough to cover the bottom of the saucepan – not more!
– Allow the steam to escape – it results in crispier popcorn. Keep the cover slightly ajar, and/or remove the lid as soon as possible.


You’re more than welcome to follow us on Facebook and Instagram.

Print

Gurkmejapopcorn

  • By : Food Pharmacy
  • Servings : 1 skål 1x
Scale

Ingredients

1/2 dl kallpressad kokosolja

1 dl ekologiska popcornkärnor (botten ska precis täckas)

1/2 tsk gurkmeja

havssalt

Instructions

Lägg kokosolja, popcorn och gurkmeja i en tjockbottnad kastrull, och på med locket (dumt att glömma om du inte vill ha popcorn över hela köksgolvet). Höj temperaturen till näst högsta värmen och skaka runt kastrullen så att alla kärnor täcks av olja och gurkmeja. Så snart det börjar poppa kan du sänka värmen något och låta popcornen poppa klart.

Ta av från värmen när det tar mer än 2 sekunder mellan varje pop. Ta samtidigt bort locket så att ångan släpps ut – det gör dina popcorn krispigare.

Häll över popcornen i din favoritskål och salta. ÄT

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

Share

0

Added to cart

No products in the cart.